GörkorcsolyaFitnesz görkorcsolyaFérfi

Doop Classic Red görkorcsolya

A Doop görkorcsolyát a Német Powerslide görkorcsolya gyártó cég fejlesztette ki pár évvel ezelőtt. Céljuk egy olyan görkorcsolya létrehozása volt, amit nagyon gyorsan és egyszerűen le-fel lehet venni, és a saját utcai cipőre lehet rögzíteni. Így nem kell külön cipőt hordani magunkkal ha olyan helyre megyünk ahol görkorcsolyával nem lehet közlekedni...
További információ...
Még több Powerslide termék
Még több hasonló termék
69.900 Ft

44.900 Ft

Mennyiség (1 pár):

Méret:


Elérhetőség Állapot Ár
36-42.5 Rendelhető (7-14 nap) 44.900 Ft Kosárba tesz
Cipő felépítése Doop open shell Skeleton - üvegszál erősítéssel
Fűzési rendszer Doop csatrendszer
Sín Powerslide Urban - préselt alumínium
Kerék márka Doop
Kerékméret 84mm
Maximális kerékméret 84mm
Kerék keménység 85A
Csapágy Powerslide
Csapágy precizitás ABEC 7
Fék Felrakható
Felhasználói csoport Freeskate (FSK) / Urban

A Doop görkorcsolyát a Német Powerslide görkorcsolya gyártó cég fejlesztette ki pár évvel ezelőtt. Céljuk egy olyan görkorcsolya létrehozása volt, amit nagyon gyorsan és egyszerűen le-fel lehet venni, és a saját utcai cipőre lehet rögzíteni. Így nem kell külön cipőt hordani magunkkal, ha olyan helyre megyünk, ahol görkorcsolyával nem lehet közlekedni.

Sok cég próbálkozott egy ilyen konstrukció kialakításával éveken át, de egyedül a Powerslide-nak sikerült megteremteni a praktikusság és használhatóság összhangját. Ehhez kellet kifejleszteni azt az egyedi becsatolási rendszert, amit a Doop koriknál alkalmaznak. Nem mellesleg ezt a kivitelt egy évek óta bevált aggressive görkorcsolya típusból a Xsjado-ból fejlesztettek tovább. A kezdeti modelleknél lévő tépőzárakat idővel egyre erősebb csattok váltották fel, ezzel megerősítve a korcsolya stabilabb tartását.

A cipőn a hátsó sarokrészt előre-hátra lehet mozgatni. Így tudjuk ráállítani a saját utcai cipőnkre. Ezért a görkorcsolyát 2 mérettartományra bontották: 36-42.5, 43-49.

Összességében azok akik ha nekiindulnak a városnak, és sokszor kénytelen fel-le venni a görkorcsolyájukat akár a tömegközlekedésre való felszállás miatt, akár csak azért mert olyan helyre mennek ahol csak cipőben lehet közlekedni, azoknak ez a konstrukció fog igazán beválni.

Tapasztalataink alapján elszoktuk mondani, hogy ez egy nagyon jól bevált ötlet, ami valóban működő képes, viszont érdemes minél alacsonyabb talpú cipővel hordani, a nagyobb stabilitás érdekében.

 

A Doop Classic Red a doop szérián belül egy freeskate-nek kialakított görkorcsolya. Ennél a modellnél a kerekek 84mm nagyságúak és 85A keménységűek amik egy Urban alumínium sínnel vannak kombinálva, így kiválóak szlalom korcsolyázáshoz is és utcai görkorcsolyázáshoz is.

A fordulékonyság, melyet az egymáshoz nagyon közel elhelyezett és egy picit előrébb tolt 4x84mm-s kerekeknél kapsz, teljesen egyedi. Ez csak ezekre a freeskate görkorcsolyákra jellemző, ebben áll elsődleges tulajdonságuk. Ez a típus ezért ideális mindenkinek, aki középhaladó korcsolyázó, és a legfontosabb szempont neki a fordulékonyság, akár az utcai használatkor, akár szlalomozásnál.
Bár meg kell jegyezni, hogy a 84mm-es kerekek inkább az utcai felhasználásnál, jönnek jobban. Míg a hagyományos 80mm-es freeskate kerekek a szlalomozásnál. Érdemes átgondolnunk mire használjuk majd többet.

Csapágyazásában már gyárilag egy igen erős középkategóriás gördülékenységű ABEC 7 precízitásúval szerelik.