A Powerblading kategória egy elég speciális formája a görkorcsolya sportnak. Ez a vonal keveréke részben a freeskate és az aggressive kategóriának.

Az egyik legfőbb tulajdonságai az erős starabíró cipő és szerkezet, és a másik pedig a fordulékonysága. Mivel ez a görkorcsolya ötvözi az aggressive és freeskate stílust, így lehet akár szlalomra is használni, de akár a rajta elhelyezett csúszó felületeknek köszönhetően padkákon korlátokon is csúszkálni. Kemény erős kerekei által alkalmas még a talajon való "farolós" kerékcsúsztatós trükkök elsajátításához is. Sokan olyanok is választják ezt a felépítést, akik igazából csak közlekedésre használják a görkorcsolyát, de szeretnének egy nagyon erős és tartós görkorit maguknak, hisz a bennük lévő, nagy általánosságban 72-80mm-es kerekekkel jól lehet közlekedni városon belül is.


Összességében ha valaki egy szlalom és aggressive görkorcsolya keverékére vágyik, ebben megtalálja a számítását.


Nem utolsó szempont, hogy a powerblading görkorcsolyák nagy része UFS (univesal frame system) rendszerrel rendelkezik, így könnyedén átalakítható sima aggressive görkorcsolyává.